APARITIA MUCEGAIULUI, IGRASIA

article image
APARITIA MUCEGAIULUI, IGRASIA

2020-04-22 17:38:23

MUCEGAIUL – APARITIA DE PETE GALBUI, NEGRE, GRI SAU MARO PE O SUPRAFATA VOPSITA SAU NEVOPSITA.

CAUZE POSIBILE

spatii neaerisite si care pastreaza mult timp umezeala;

pereti care nu respira;

spatii expuse putin sau chiar deloc luminii solare;

existenta constanta a vaporilor de apa care condenseaza pe perete;

neizolarea sau proasta izolare a peretilor si fundatiilor;

spatii care retin umezeala (bai, bucatarii, balcoane, subsoluri, beciuri, etc.);

vopsirea pe un substrat de pe care nu a fost indepartat mucegaiul.

SOLUTII DE REMEDIERE

Aparitia atat a igrasiei cat si a mucegaiului reprezinta situatii inestetice dar mai ales neigienice. Aceste probleme trebuie remediate pentru ca dincolo de aspectul inestetic, cauzat de distrugerea stratului de finisaj decorativ, un efect deloc de neglijat este dezvoltarea si intretinerea unui mediu nesanatos pentru organism. Un pas important il reprezinta termoizolatia casei. Igrasia apare adesea in zonele cu punti termice.

 

De aceea se recomanada izolarea peretilor exteriori cu polistiren. Importante sunt asigurarea unei bune ventilatii (montarea hotei in bucatarie, montarea ventilatorului in baie) si aerisirea in mod regulat a incaperilor.

Daca nu este posibila renovarea intregii camere si mai ales daca problemele persista numai pe o anumita suprafata, atunci se poate trata doar aceasta suprafata cu ajutorul solutiilor antimucegai din gama noastra de produse, Sticky Antimucegai sau Sticky Antimucegai Forte, solutii destinate atat prevenirii aparitiei mucegaiului, ciupercilor, algelor cat si tratarii zonelor deja infestate dar nu inainte de a curata stratul de zugraveala sau de tencuiala existent.

Solutiile Sticky Antimucegai sau Sticky Antimucegai Forte se aplica usor si se absorb rapid in substrat. Suprafetele mucegaite se spala cu solutia Sticky Antimucegai sau Sticky Antimucegai Forte utilizand materiale textile, bidinea, perie sau prin pensulare, apoi se impregneaza cu 1-2 straturi din aceeasi solutie. Interval de aplicare intre straturi – cca 2 ore.

 

Atentie!

Suprafata afectata de mucegai nu se va curata prin frecare uscata , spalare cu apa sau zugravire noua, pentru a evita imprastierea sporilor de mucegai pe suprafetele alaturate. In cazul in care suprafata urmeaza a fi vopsita, produsul se aplica cu min. 24 ore inaintea aplicarii vopselei.

Un alt produs destinat tratarii si prevenirii mucegaiului este Sticky Vopsea Lavabila Antimucegai pentru baie si bucatarie.

Comunicat de presa >>