APARITIA UNOR DUNGI INESTETICE

article image
APARITIA UNOR DUNGI INESTETICE

2020-04-22 17:38:50

ACEST FENOMEN ESTE CEL MAI DES INTALNIT IN CAZUL APLICARII VOPSELELOR LAVABILE COLORATE.

Neuniformizarea stratului de vopsea, zonele mai lucioase in alternanta cu cele intunecate ce apar pe o suprafata vopsita, afecteaza aspectul estetic al unei zugraveli.

 

CAUZE POSIBILE

pregatirea necorespunzatoare a suprafetei;

pregatirea necorespunzatoare a produsului inainte de utilizare ( neomogenizarea acestuia inainte de a fi aplicat, nerespectarea recomandarilor in ceea ce priveste dilutia produsului);

esuarea amorsarii in cazul unei suprafete poroase sau cu diferite grade de absorbtie;

aplicarea inegala a cantitatii de vopsea la fiecare pensulare (roluire);

suprapunerea straturilor de vopsea;

nementinerea unei „muchii” umede in timpul aplicarii vopselei;

nerespectarea conditiilor de clima la aplicarea produsului;

instrumentele de lucru neadecvate folosite pentru aplicarea produsului.

SOLUTII DE REMEDIERE

Lucrati sistematic – este foarte important sa zugraviti un perete intreg dintr-odata, fara sa faceti pauza, ca sa nu apara diferente de nuante intre „inainte” si „dupa”. Mentineti intotdeauna o muchie umeda atunci cand vopsiti, aplicand vopseaua spre zone nevopsite si apoi inapoi spre zona vopsita. Important: vopsiti mai intai marginile (muchiile dintre pereti, conturul ferestrelor si al usilor etc.).

 

Daca zugraviti cu pensula

Incepeti dintr-un colt de sus, si aplicati vopseaua cu miscari scurte, pe portiuni mici, pe verticala, si apoi pe orizontala. Lucrati pe o suprafata de circa 1 mp. odata. Treceti la zona alaturata cat timp zugraveala e umeda, ca sa obtineti o imbinare coloristica perfecta.

 

Daca zugraviti cu trafaletul

Vopsiti toate colturile cu o pensula de 5-7 cm. Folositi aceeasi bidinea pentru a vopsi locul unde tavanul intalneste peretii, in jurul usilor si ferestrelor, deasupra podelei si in jurul oricariu detaliu, sau oriunde trafaletul nu se potriveste. Puneti vopseaua in tavita, inmuiati trafaletul in vopsea, iar apoi rulati-l pe grila tavitei pentru a elimina surplusul de vopsea, apoi dati pe tavan si pe pereti. Puneti numai o cantitate mica de vopsea pe trafalet pentru a aplica uniform vopseaua si pentru a elimina pierderile.

Aplicati trafaletul pe suprafata de vopsit si rulati cu miscari uniforme (nu se apasa, ca sa nu se prelinga vopseaua). Dupa fiecare inmuiere a trafaletului in vopsea, aplicati mai departe de portiunea vopsita, paralel cu aceasta, si apropiati-va usor. Incercati sa intindeti vopseaua cu trafaletul inainte ca vopseaua aplicata cu pensula sa se usuce, astfel incat vopseaua aplicata cu trafaletul sa se combine cu vopseaua aplicata cu pensula.

Apropiati-va pe cat de mult posibil de colturi. Vopsirea suprafetei se va face uniform, de sus in jos si fara intrerupere, pentru a preveni stropirea si aparitia unor dungi inestetice.

 

Trebuie sa alegem unelte de calitate pentru a fi multumiti de activitatea depusa.

De fiecare data trebuie sa stim ca uneltele de calitate au pretul lor si investitiile in instrumentele de lucru profesionale aduc multumiri pe masura. Instrumentele folosite pentru aplicarea vopselei trebuie sa fie cat mai putin deteriorate de trecerea timpului sau de utilizarile anterioare. Ele trebuie, de asemenea curatate foarte bine inainte si dupa fiecare utilizare.

EFLORESCENTA >>